Bära i bärpåse

PICT2098
En bärpåse är som en kortsjal som är hopsydd i stället för hopknuten i kortändarna. Sömmen (bredvid märket) är rundad för att ge plats för barnet.
PICT2100
Vik bärpåsen dubbel hela vägen runt.
PICT2102
Sätt på bärpåsen över ena axeln med öppningen in omt halsen, tänk axelremsväska.
PICT2127
Sömmen/rundningen ska vara mitt fram och tyget ligga slätt och dubbelvikt hela vägen runtom. (Bärpåse med taggar isydda i rundningen.)
PICT2106
Håll upp barnet mot axeln. Öppna upp det dubbelviktavikta tyget och sätt ner barnet mitt på sömmen. Dra ut tyget så att kanten hamnar i knävecken och andra kanten runt ryggen.

Dra ut tyget så det går ända ut i knäveckan och så långt upp på ryggen som du vill ha det. Groda upp benen så att knäna pekar ut åt sidorna och rumpan är längre ner än knävecken. Ett litet barn kan sitta med både huvudet och fötterna inuti bärpåsen.
PICT2108
Mage mot mage. Det här är utgångspositionen för att bära på höften och ryggen också. Man kan även lägga barnet i vagga eller halvsittande från mage mot mage.
PICT2111
På höften, med ovankanten av tyget utvikt över axeln för bättre passform och avlastning. För att bära på höften sätter man barnet i mage mot mage och drar sedan både barn och bärpåse åt sidan till höften, innan man viker ut tyget över axeln.
PICT2112
För att bära på ryggen flyttar man barnet och bärpåsen som en enhet h